Koe bezorgt brandweer angstige momenten

Deel dit artikel
Haren - Omstreeks half twaalf gingen de piepers van de Harense spuitgasten af met de melding prio 2 dier te water Waterhuizerweg - N860 Haren (melding was: Schotse Hooglander)

Ter plaatse zag men het dier al in een diepe sloot zitten. Eenmaal bij het dier aangekomen ging de gewone koe aan de wandel. Al snel werd duidelijk dat het niet om een schotse Hooglander ging maar gewoon om een normaal type koe. Men gooide de vertrouwde gele band om de hals van het dier.

Het koste de Harense brandweer enige moeite om de koe naar de kant te krijgen omdat de slootrand erg hoog zat. Na enkele pogingen lukte het om de koe naar de kant te krijgen en kon het zware werk begingen. Met acht man werd de zware koe in de stromende regen op de kant geholpen. Op het moment dat de koe zijn vrijheid kreeg zette het beest het op een lopen.

De koe slingerde de brandweer mensen over de grond en rende ervandoor met de brandweer attributen om zijn hals. Een van de brandweer mensen liep naar de koe toe om de band van zijn hals te verwijderen, op dat moment zette het dier het weer op een lopen om de brandweerman te grazen te nemen. Maar de brandweerman kon deze wilde koe gelukkig ontwijken. Hierna besloot men zo voorzichtig mogelijk weer terug te keren uit het weiland. Het dier rende vervolgens naar de kudde.

De bevelvoerder heeft contact gezocht met de eigenaar van deze koeien omdat een van de koeien nog rond liep met de gele band om zijn nek. Daarna werd er ingepakt en teruggekeerd.

Noord

Telegraaf

DVHN

 

Harener Weekblad

Deel dit artikel