Grote brand op vuilstort in Groningen (update Video)

Deel dit artikel
Groningen - Zaterdag 28 augustus is er brand ontstaan in een stapel sloophout bij Afvalverwerking Stainkoeln bv, Winschoterweg 1 in Groningen. De stapel is 500 tot 7000 kuub groot.

Het is gaat hier om klasse A en B hout. Dat betekent dat het relatief schoon hout is dat geen verf en impregneerstoffen bevat.  De brandweer van Groningen bestrijdt het vuur nog met een tankautospuit. Het bluswater wordt over grote afstand vanuit het Winschoterdiep aangevoerd. Het vuur is moeilijk te bestrijden omdat de vuurhaard midden in de stapel zit. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. De verwachting is dat het dagen kan duren voordat de stapel sloophout is opgebrand.

De Winschoterweg blijft zaterdag gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer omdat er waterslangen over de weg liggen. Bij de brand komt veel rook vrij. Maar gezien de windrichtig is de verwachting dat omwonenden weinig hinder ondervinden. De wind draait soms van richting. Daardoor trekt de rook af en toe over de autosnelweg A7. Automobilisten moeten hier rekening meehouden.

Omwonenden worden door het Afvalverwerking Stainkoeln persoonlijk of met een brief op de hoogte gesteld van de situatie. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Deel dit artikel