Regio Flits: Auto slaat over de kop in Emmen

Deel dit artikel
Martin Nuver/112Groningen Redactie op locatie
-

Emmen – Zondagavond even voor half acht vond er op De Baander een aanrijding plaats tussen een Kia Carens en een Lancia Delta. De bestuurder van Lancia die vanuit de Wilhelminastraat kwam, heeft waarschijnlijk tijdens het afslaan naar De Baander de macht over het stuur verloren. Waarop deze de tegemoetkomende Kia in de linkerflank raakte. Daarna kwam de Kia door de enorme klap van de botsing op zijn dak precies op een oversteekplaats op het wegdek terecht. In de Kia zaten een vader en zijn twee kinderen, waarvan een kind licht gewond is geraakt.

Een passant die direct te hulp schoot, brak zijn enkel toen hij een ruit van de KIA kapot had getrapt om de inzittenden eruit te halen hij is per ambulance naar het Emmer Scheper Ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de Lancia bleef ongedeerd. De brandweer van Emmen heeft bij het ongeluk assistentie verleend.

Twee specialisten van de VOA kwamen naar De Baander om het ongeluk te onderzoeken. De Emmer politie heeft een aantal uren De Baander afgesloten voor al het verkeer en het massaal toegestroomde publiek op afstand gehouden.

Berger De Jong heeft, nadat de mensen van de VOA hun werk hadden gedaan, beide zwaar beschadigde voertuigen afgevoerd.(tekst met dank aan www.newspower.nl)

Foto's

Deel dit artikel