Bouwvakker gewond in binnenstad

Deel dit artikel
Leeuwarden - Donderdagmiddag is een bouwvakker zwaar gewond geraakt op de bouwplaats bij Amicitia aan de Wirdumerdijk in de binnenstad van Leeuwarden.

Twee ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Ook was de politie massaal aanwezig om toeschouwers op afstand te houden en zodat de traumahelikopter veilig kon landden.

In eerste instantie zou de heli landden achter de bibliotheek aan het Beursplein, maar de piloot durfde dit niet aan en vloog door naar de nieuwestad om zodoende bij de waag te landden. Ook deze landing kon niet doorgaan omdat er kabels hingen die gevaar opleverden voor de wieken. Na nog een rondvlucht boven de stad werd uiteindelijk besloten om de helikopter op het Oldehoofsterkerkhof neer te zetten. Vanaf hier werd de MMT arts en verpleegkundige door een ambulance opgehaald en overgebracht naar de ongevalslocatie.

Na een tijdje is de patiënt in de ambulance onder politiebegeleiding naar de helikopter gebracht waarna deze met onbekende verwondingen is overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Wat er precies gebeurd is word nog onderzocht. Er gingen geruchten rond dat het slachtoffer waarschijnlijk een val van hoogte had gemaakt of dat hij door een steen was geraakt die van een hoogte was gevallen.

Met dank aan: Nieuwsuitfriesland

Deel dit artikel