Overig: Open Fries kampioenschap Kwalleballen 2010

Deel dit artikel
Wâlterswâld - Donderdagavond was er weer voor de 2e keer een spectaculair modderbad (“Kwalleballen”) gevecht op het feestterrein in Walterswâld om het Fries kampioenschap.

In totaal waren er 14 teams die zich hadden op gegeven . Het wordt gespeeld op een modderveld van 16 x 32 meter dat rijkelijk besproeid was met water.

De spelregels zijn simpel: wie het meest scoort wint. En scoren doe je door een doorweekte juten zandzak in de waterbak van de tegenstander te werpen. Of door met zak en al in de bak te springen, vallen, glijden of struikelen. De regels beperken zich verder tot niet slaan, schoppen, harentrekken en andere onsympathieke pogingen de tegenstander uit te schakelen. De rugbytackle is wel toegestaan, evenals lopen met de zak, overspelen van de zak en met z’n achten op een hoopje strijden om de zak. Eén modderbad duurt 4 minuten. Een zeer strenge scheidsrechter houdt toezicht en beslist. Het werd gespeeld in 14 teams van 4 man/vrouw. De samenstelling maakt niet zo veel uit, maar weet wel, wanneer een vrouw scoort tellen de punten dubbel. Het Team dat wint ging een ronde verder, het team dat verliest mocht zich achter de feesttent douchen. Voor de vele toeschouwers was het een prachtig spektakel. De Prijs winnaars waren in 2009: (Fries Kampioen) “De echte mannen”. Deze keer werd het Schaaf & Co. Tweede werden “De healwiizen”, derde werden “de Skoarstienfeagers” en vierde werden “De Beukers”. ( www.112kollum.nl )

Deel dit artikel