Plezierjacht loopt vast in Stadskanaal (Video)

Deel dit artikel
Stadskanaal - Een plezierjacht uit Sneek is woensdagochtend omstreeks 09.00 uur vastgelopen in het kanaal bij de Buinerbrug en de Hoofdstraat in Stadskanaal. De eigenaar vertelde dat de boot vastligt met een staaldraad in de schroef, ook zit de staaldraad vast in de grond. De boot kan niet naar voren en niet naar achter.

De doorvaart is geblokkeert waardoor veel plezierboten niet verder kunnen varen. Uiteindelijk werd besloten door de brugwachter deze alsnog voorzichtig langs de vastgelopen jacht te laten varen. Een boot van de provincie Drenthe is ter plaatse geweest om de situatie te bekijken maar die zeggen simpelweg dit is voor de provincie Groningen. Ook werd geprobeerd een aantal duikers op te trommelen maar ook dit tevergeefs, vanwege de vakantie zijn er geen duikers overdag beschikbaar. Ondertussen proberen de eigenaren van de boot in alle macht iets te regelen zodat ze verder kunnen varen. Het is dan inmiddels al 13.30 uur en de boot ligt nog steeds vast.

De eigenaar vertelde dat dit al de zoveelste tegenslag was. Eerder deze week kwam hij ook al vast te zitten in Stadskanaal. Ook kwam hij in Assen stil te liggen nadat een zak met puin zijn schroef raakte. De zak kwam om de schroef. Ook toen moesten duikers ter plaatse komen om de schroef weer vrij te maken. Om 15.15 uur zijn duikers ter plaatse gekomen om te bekijken waarom de boot is vastgelopen. De provincie evenals de gemeente bood geen hulp aan de booteigenaar.

Update – Omstreeks 16:35 kreeg de redactie het bericht dat de boot weer los is. Duikers uit Delfzijl zijn ter plaatse geweest en constateerden dat de jacht niet aan een staalkabel vastzat. De boot bleek te diep en was daardoor vastgelopen. De eigenaar is omgekeerd en kon zijn route vervolgen.

 

Deel dit artikel