Hele land in rep en roer door verlies tegen Spanjaarden (Video)

Deel dit artikel
Nederland - Vanavond om 20:30 uur werd de WK finale voetbal gespeeld in Afrika. Het nederlandse elftal moest aantreden tegen Spanje. Vol vertrouwen zaten we met z'n allen gespannen te kijken naar een rustige wedstrijd

Pleinen, kroegen en terrassen stroomden al de hele middag vol met mensen. De eerste helft van de wedstrijd bleef tamelijk rustig, afgezien van de tweede zaten de pleinen vol spanning en adrenaline. Helaas werd er in de reguliere wedstrijd niet gescoord. Er werd een verlening afgelegd.

De tweede helft van de extra speeltijd was iedereen plotseling doodstil, het doek viel voor Oranje doordat Andres Iniesta de 0-1 maakte voor Spanje. Er waren nog drie minuten te spelen, het bleek uiteindelijk te weinig tijd om de stand gelijk te maken. Spanje maakte de goal overigens aangezien het buitenspel was, toch keurde de engelse scheidsrechter de goal goed.

Spanje vierde groot feest en Nederland treurden troosteloos af. Iedereen was erg droevig door dit verlies, de pleinen liepen snel weer leeg.

We deden ondermeer verslag in Groningen, Winschoten, en in het Friese Grou.

 

Deel dit artikel