Mogelijk roodwangschildpad kwijt in Visvliet !!!

Deel dit artikel
Zuidhorn - Mogelijk een vermissing. Een Roodwangschildpad, met andere woorden het is een beschermd diertje. De roodwangschildpad is een bekende verschijning omdat deze ondersoort veelvuldig gehouden werd als huisdier.

Tegenwoordig wordt deze schildpad niet meer zo massaal verkocht, mede doordat de import tegenwoordig verboden is.

Omdat veelal kleine kinderen in het dier geïnteresseerd waren, en de schildpad meestal met een kant-en-klaar, maar vrij klein 'aquarium' werd verkocht, zijn een groot aantal in gevangenschap gehouden exemplaren niet erg oud geworden. Deze leefomgeving bestond veelal uit een ronde plastic bak met een diameter van 30 – 50 centimeter, en een klein eilandje in het midden, vaak met een plastic palmboom als decoratie. Net uit het ei gekropen dieren kunnen enige tijd overleven in een dergelijke behuizing maar na een jaar heeft de schildpad behoefte aan een echt aquarium met een groot watergedeelte en een eveneens behoorlijk landgedeelte met warmtelamp.

Maar goed ik ga altijd uit van vermissing dus als u de eigenaar van deze roodwangschildpad bent, kunt u bellen met de Hooge Hoeve dierenasiel te Zuidhorn, tel.nr. 0504032299 en zij weten de juiste mensen voor u te vinden.

Deel dit artikel