112Flits: Brand in woonboot snel onder controle (Video)

Deel dit artikel
Groningen - In een woonboot aan de Woonschepenhaven in Groningen heeft vrijdagmiddag een kleine brand gewoed in de muur.

De bewoners, een groepje studenten, ontdekte de brand toen er plots dikke zwarte rook vanuit de ruimte naast de keuken kwam.

Een korte speurtocht zoektocht naar de bron van de rookontwikkeling leidde hen naar de muur, waarop ze besloten de brandweer te bellen. De brandweer, die snel ter plaatse was, heeft de houten platen van de muur gesloopt en ook stukken uit het plafond gehaald om bij de brandhaard te komen. Nadat men bij de brandhaard was had men de brand zeer snel onder controle. Na nog enig nabluswerk heeft men de slangen weer opgerold en keerde men terug naar de kazerne. Stichting Salvage kwam een uur later lang om polshoogte te nemen van de situatie, waarna een reinigingsbedrijf is ingeschakeld om de ontstane troep weer op te ruimen. De reparatie en het onderzoek naar de oorzaak van de brand zal uiteindelijk via de verzekering gaan.

De oorzaak van de brand is op dit moment een raadsel, er liep geen elektriciteit door de muur en er stond ook niks tegen de muur aan.

Deel dit artikel