Meldingen van stankoverlast in omgeving Delfzijl (video update)

Deel dit artikel
Farmsum - Zondagmorgen kwamen vanaf 07.30 uur bij de meldkamer van de hulpdiensten in Groningen circa 20 meldingen binnen van stankoverlast in de omgeving van Delfzijl. Vanwege lichte gezondheidsklachten hebben twee mensen uit voorzorg een bezoek gebracht aan een huisartsenpost.

Ook door de gealarmeerde hulpdiensten werd op de plaats waar de meldingen vandaan kwamen, in eerste instantie een vrij indringende geur geroken.

 

De geur leek afkomstig te zijn van North Refinery op het Chemiepark in Delfzijl, maar de exacte oorzaak bleef onduidelijk. Via RTV Noord en andere media is aan mensen die overlast hadden van de geur de oproep gedaan om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten.

 

Gezien de aard van de meldingen en de onduidelijkheid over waar de geur vandaan kwam, is de procedure voor het vrijkomen van gevaarlijke stoffen opgestart. In Groningen is een crisisteam opgeroepen bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende hulpdiensten. Ook werden volgens deze procedure wegen afgesloten en het scheepvaartverkeer stilgelegd.

Na 08.45 uur zijn geen meldingen van de geuroverlast meer binnen gekomen. Ook werd de geur door de brandweer niet meer waargenomen. Het advies om ramen en deuren te sluiten, is in de loop van de ochtend ingetrokken.

 

In de omgeving van het chemiepark zijn gedurende de ochtend enkele wegen afgesloten geweest. Om 10.30 uur zijn de wegen weer vrijgegeven, met uitzondering van de weg voor het bedrijf North Refinery. Ook het scheepvaartverkeer is hervat. Het onderzoek naar de bron van de stankoverlast wordt voortgezet.

 

 

Noord

 

Dvhn

 


Deel dit artikel