Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond presenteren hun bevindingen

Deel dit artikel
Rotterdam - Op dinsdagavond 15 juni presenteerden 11 ontwikkelgroepen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hun (voorlopige) bevindingen op een 'ontwikkelmarkt' in de brandweerkazerne van Spijkenisse.

Op deze markt werd uitgelegd wat de bevolking gaat merken van de verbetering van de brandweerzorg. Ook was er een breed scala aan innovatief brandweergereedschap en nieuwe voertuigen te zien waarmee de brandweer de brandbestrijding de komende jaren wil professionaliseren.

Daarnaast was een in het groen uitgevoerde tankautospuit te bewonderen die de lokale korpsen moet ondersteunen bij brandpreventie en voorlichtingsactiviteiten. Dit initiatief is onderdeel van het binnen de brandweer ingezette veranderingsproces Veiligheid Voorop. Dit veranderingsproces heeft tot doel de brandweer te moderniseren en dichter bij de burger te brengen door het inzetten van modern en innovatief materieel, een intelligente en efficiënte repressie en de introductie van een gebiedsgebonden aanpak ‘brandveilig leven’.

Deze aanpak moet leiden tot een hogere brandveiligheid in en rond woningen door te investeren in preventiemaatregelen als rookmelders en blusdekens. Ook het structureel afleggen van huisbezoeken en een veiligheidsscan van de woningen behoort daartoe.

Deel dit artikel