Grote brand in Friese Haulerwijk(Video)

Deel dit artikel
Haulerwijk - In een bedrijfspand aan de Turfsteker in Haulerwijk is vrijdagmorgen een zeer grote brand uitgebroken. De hulpdiensten zijn met groot materiaal uitgerukt.

Onder andere brandweerkorpsen uit Haulerwijk, Drachten, Heerenveen en Sneek verlenen assistentie bij de brand. De brand wordt in vier hallen van in totaal zo'n 4.000 kubieke meter. Bij de brand komt veel rook vrij, die momenteel over het dorp Haulerwijk trekt. De brandweer gaat metingen verrichten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen zijn. De brandweer heeft de aangrenzende bedrijven, waaronder een timmerbedrijf, ontruimt.

De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan doordat iemand metaal aan het doorslijpen was in de buurt van de spuiterrij van het bedrijf. De brand ontstond in een verfhok waar thinner en verf opgeslagen lag.

In de omgeving is de bevolking gealarmeerd door middel van het luchtallarm. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. De vrijgekomen rook kan irritatie veroorzaken aan keel en ogen. Door de rook en vrijgekomen stoffen heeft de brandweer opgeschaald naar grip 3.(hvnieuws.nl  tekst)


 Omr Fr

Noord

Telegraaf

 


Deel dit artikel