Pyromaan is politie Veendam te slim af

Deel dit artikel
Veendam - Het onderzoek naar de branden van Veendam zit muurvast. De ruim driehonderd tips zijn nagetrokken. "De aanknopingspunten zijn uitgerechercheerd", zegt politiewoordvoerder Martin Tillema. "Het onderzoek zit vast. We wachten nu op nieuwe aanknopingspunten."

Het speciale politieteam, begonnen met zestig en later teruggeschroefd naar twintig personen, is ontbonden. “Een paar collega's houdt zich nog bezig met deze branden.”

Veendam was begin maart in de ban van een reeks branden. Met als dieptepunt de brand van het winkelpand van Scheer en Foppen in de Kerkstraat, waarbij brandweerman Wiebe de Vries om het leven kwam. Met man en macht is geprobeerd pyromaan in de Parkstad op te sporen. Nu, enkele maanden later, is dat de politie nog niet gelukt. “We wachten op nieuwe informatie”, zegt Tillema.

In mei werden twee verdachten – Veendammer (40) en Wildervank (22) – aangehouden. Ze zijn op vrije voeten gesteld, maar worden door het openbaar ministerie nog wel gezien als verdachten. Bron: www.dvhn.nl

 

Deel dit artikel