Overig Nieuws: Oldtimer-Elfstedenrally in Friesland

Deel dit artikel
Friesland - Afgelopen zaterdag 15 mei werd in Friesland de 25e oldtimerelfstedenrally verreden, hierbij deden ongeveer 400 oldtimerauto´s en vrachtauto´s en 200 motoren mee.

Ook de oldtimerbrandweerauto van de Bedumer brandweer reed mee met de rally, het bleek dat de A-Ford brandweerauto uit 1929 de enige brandweerauto was die meereed in de rally, dit zorgde naast de vele andere voertuigen voor veel bekijks bij de Bedumer spuitwagen.

De rally gingen langs de Friese elfsteden met start en finish in Wijckel (zuidwest Friesland Sloten), en de rijroute leidde langs IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, hier was in het centrum op de markt een luchpauze ingelast, en konden eventuele reparatie worden verricht, verder ging men langs de steden Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren en Sloten, in alle bovengenoemde steden waren stempelposten ingericht en hier stonden vaak honderden mensen langs de kant van de weg de vele voorbij komende voertuigen te bewonderen.

Er werd zo'n 250 km gereden, en dit was voor vele oldtimers een hele klus, onderweg waren er dan ook meerdere oldimers die met pech stil stonden, maar een speciale auto van de wegenwacht verhielp de meeste problemen. De A-Ford brandweerauto van Bedum heeft de rally zonder problemen uitgereden.

De 4 Bedumer brandweermannen uit Bedum, die bij toerbeurten de wagen bestuurden, waren zeer tevreden en dit bleek aan het eind van de dag zeker voor herhaling vatbaar.

Deel dit artikel