Grote uitslaande brand verwoest woning Stadskanaal(Video)

Deel dit artikel
Stadskanaal - (BrandweerGroningen.nl) Een forse brand heeft in de vroege ochtend van maandag 26 oktober een woning aan de Scheepswerfstraat in Stadskanaal volledig verwoest.

De melding kwam om 0.45 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. De brand werd ontdekt door de bewoner van het pand, hij was de enige die op dat moment aanwezig was. Gelukkig wist hij zichzelf op tijd in veiligheid te brengen.

Het brandweerkorps van Stadskanaal ging ter plaatse met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Hun aandacht ging voornamelijk uit naar het voorkomen van overslag naar de naastgelegen woningen. Deze liggen namelijk direct naast elkaar. Op wat schade aan de dakgoot na, is dat gelukt. Om ongeveer 2.00 uur werd het sein ´brand meester´ gegeven.

Vanwege instortingsgevaar heeft een kraan de gevel van de woning omver getrokken. Het pand moet als verloren worden beschouwd. De bewoner is tijdelijk opgevangen bij een buurtbewoner. Over de oorzaak van de brand is op dit moment niets bekend. Dit zal op een later moment door de politie worden onderzocht.

 

Mediapublicaties:

Noord

Telegraaf

Dvhn

Vanavond onze beelden op Tvnoord

Deel dit artikel