Drie panden verwoest door grote brand in Musselkanaal (Video)

Deel dit artikel
Musselkanaal - Donderdag 29 januari heeft er aan de Marktstraat in Musselkanaal een grote brand gewoed. Drie panden gingen bij de brand verloren.

Bij een zeer grote brand in Musselkanaal zijn donderdag 29 januari drie panden volledig verwoest. De brand heeft een aantal woningen, winkels en een fysiotherapie praktijk in de as gelegd.

De brand werd rond 07:45 uur gemeld bij de meldkamer van de brandweer. Het korps van Stadskanaal rukte daarop uit met twee tankauto`s en een hoogwerker. Al gauw bleek dat het een grote brand betrof en werden meerdere korpsen ter assistentie gevraagd. Bij de bestrijding van de brand zijn ongeveer 100 hulpverleners betrokken geweest.

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. Omwonenden werd dan ook sterk aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. Ook werden bewoners van een nabijgelegen appartementencomplex geïnformeerd over de brand. Uit metingen is gebleken dat bij de brand geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Omdat de brandhaard moeilijk bereikbaar was, kon het sein “brand meester” pas rond 15:30 uur gegeven worden. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De technische recherche van de politie zal hier onderzoek naar doen.

De brandweer heeft nog twee katten uit de vuurzee kunnen redden. Één kat zat tijdens de brand in de dakgoot van één van de panden. De andere werd tijdens een nacontrole in de buurt van het pand gevonden. Beide katten zijn inmiddels weer bij hun baasjes.

Mediapublicatie`s:

Aanvullingsbeelden op Rtv Noord tv en website.

Deel dit artikel