RIVM telt 64 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 161 in provincie

Deel dit artikel
112Groningen.nl & tekstbron OOGTV
Groningen - In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 64 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart vorig jaar, zijn er in de gemeente Groningen 10.789 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 10.725. Dit betekent een stijging van 0,6 procent. Het aantal van 64 positieve testen ligt boven het 7-daags gemiddelde dat voor de gemeente op 48,7 ligt. 

In de provincie werden in totaal 161 positieve testen afgenomen. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeente Westerkwartier gaat het om 18 nieuwe gevallen, Het Hogeland 16, Stadskanaal 14, Oldambt 13, Midden-Groningen 12, Pekela en Veendam 7 en Eemsdelta en Westerwolde. 

 

Vier sterfgevallen

In het afgelopen etmaal overleden vier personen in de provincie Groningen nadat zij eerder positief getest waren op het coronavirus. Het gaat om een inwoner van de gemeente Groningen, een inwoner van Eemsdelta en twee inwoners van de gemeente Oldambt. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. 

 

734 Patiënten op IC

Landelijk werden er in de afgelopen 24 uur 7.628 personen positief getest. Dit ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 7.188 staat. In de ziekenhuizen werden 243 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 54 nieuwe opnames. 

In totaal liggen er nu 2.348 personen in het ziekenhuis, dit zijn er 18 meer in vergelijking met vrijdag, waarvan er 734 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 31 nieuwe sterfgevallen gemeld.

 

 

Bron

Meer:

GGD Drenthe en de GGD Groningen 

 

Volg ons ook op Facebook en Twitter

 

Foto's

Deel dit artikel