Burgemeester verbiedt fakkeloptocht binnenstad

Deel dit artikel
112Groningen.nl archief & tekstbron OOGTV
Groningen - De fakkeloptocht in de binnenstad van Groningen die via social media was aangekondigd kan woensdagavond niet doorgaan. Dat heeft burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen laten weten.

Schuiling laat weten dat het belangrijk is dat een demonstratie van tevoren beoordeeld kan worden. Dit met het oog op bijvoorbeeld de veiligheid van demonstranten, verkeer en omstanders. De gemeente heeft contact proberen te zoeken met de organisatie van de fakkeloptocht, maar is hierin niet geslaagd. Daarom heeft men niet een beoordeling kunnen maken. Daarbij wordt er ook verwezen naar een vergelijkbaar protest vorige week waarbij het gezien de opzet van de demonstratie lastig is om de coronamaatregelen te handhaven.
Uit beelden op social media blijkt dat in het begin van de avond enkele tientallen mensen zich op de Grote Markt verzameld hadden. De politie liet met behulp van een megafoon weten dat de demonstratie niet is toegestaan. De aanwezigen scandeerden daarop ‘wie goan deur’.
Met dank aan OOGTV.nl
 
 
 
De onderstaande tweet is niet beschikbaar in de 112Groningen App, excuus voor het ongemak.  

Foto's

Deel dit artikel