Grip1: Grote brand in appartementencomplex, twee gewonden(Video)

Deel dit artikel
Julian Spa 112Groningen & Video Meternieuws.nl Youtube
Musselkanaal - Donderdag rond het middaguur werden diverse brandweerkorpsen naar het Havenplein in Musselkanaal gestuurd. Er werd meteen tot ontruiming van het pand overgegaan.

Daar is brand ontstaan in een meterkast van een appartementencomplex meldt de brandweer voorlichter via Twitter. Uit voorzorg werd er opgeschaald naar middelbrand. Er werd opgeschaald naar Grip1. Er was veel rookontwikkeling.

 


 

Update:  De brandweer is bezig met een inzet vanaf de achterzijde van het pand om de brand onder controle te krijgen. Ze schalen op naar grote brand om het complex snel en volledig te kunnen controleren. Een ambulance is ter plaatse vanwege rookinhalatie van een bewoner. Aldus de brandweer voorlichter.

 

Update 2:  Vanwege de rookontwikkeling in het complex moeten meerdere veelal oudere bewoners hun woning verlaten. Voor hen wordt opvang geregeld. Om de coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten goed te kunnen coördineren is daarom opgeschaald naar GRIP1.

 

Update 3: Musselkanaal: De brand is onder controle(14:45 uur). De eenheden voeren laatste controles uit en keren dan retour naar de kazerne. Een aantal bewoners is onderzocht door collega’s van de ambulance, twee personen zijn voor de zekerheid mee gegaan.

 

 Twitter @brwgroningen

 

Foto's

Deel dit artikel