Dag update Corona & 34 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Deel dit artikel
RIVM & Oogtv.nl
Landelijk - Het RIVM meldt 5457 nieuwe COVID-19 besmettingen. En zijn er 99 nieuwe ziekenhuisopnames en 45 nieuwe doden gemeld. In totaal zijn er afgelopen 7 dagen 37923 COVID-19 besmettingen, 579 nieuwe ziekenhuisopnames en 484 overleden gemeld.

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 34 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM. Dat meldt Oogtv.nl
In totaal zijn er sinds de uitbraak van het virus in Nederland nu 3.979 personen positief getest in onze gemeente. Zaterdag lag dit aantal nog op 3.945. Dit betekent een stijging van 0,85 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. In de provincie Groningen werden 81 nieuwe besmettingen gevonden. Dit aantal ligt hoger dan op zaterdag toen het om 69 gevallen ging.
Drie nieuwe ziekenhuisopnames
Van de nieuwe besmettingen werd het grootste gedeelte dus in de gemeente Groningen gevonden. In de gemeente Stadskanaal gaat het om 15 nieuwe gevallen, in Midden-Groningen om 9, Het Hogeland 8, Appingedam 3, Delfzijl, Loppersum, Oldambt, Westerkwartier en Westerwolde 2 en Pekela en Veendam 1. Voorts werden er drie nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het gaat om twee inwoners van de gemeente Midden-Groningen en één uit Loppersum.

Foto's

Deel dit artikel