Portiekflat ontruimd vanwege mogelijke gaslekkage in Selwerd

Deel dit artikel
Patrick Wind - 112Groningen.nl
Groningen - Zondagmiddag werd de brandweer van de stad Groningen opgeroepen voor een melding van een gaslekkage aan de Elzenlaan in de wijk Selwerd.

De melding van de mogelijke aardgas lekkage kwam omstreeks kwart over vier bij de meldkamer binnen, waarop meteen een tankautospuit van de post Vinkhuizen ter plaatse werd gestuurd. Bewoners van een portiekflat hadden een vreemde lucht geroken en vertrouwden het niet. 
Brandweerlieden zijn bij aankomst meteen op onderzoek uitgegaan in de portiekflat. Hierbij werd met speciale meetapparatuur metingen verricht. Uit voorzorg werd de desbetreffende portiek ontruimd en stonden zo'n 10 personen tijdelijke op straat. 
Het is momenteel nog onbekend of de brandweer gevaarlijke stoffen of gassen heeft kunnen meten. Netbeheerder Enexis werd ingeschakeld om verder onderzoek te doen naar de mogelijke gaslekkage. 
Een aantal weken terug werd de brandweer ook al gealarmeerd voor een melding van een gaslekkage aan de Elzenlaan. Toen was het  in dezelfde portiek raak. Toen werd er door de brandweer geen gas gemeten. Het is onbekend of deze twee incidenten mogelijk iets met elkaar te maken hebben.

Foto's

Deel dit artikel