Demonstratie in binnenstad vanwege aangescherpte abortuswet (Video)

Deel dit artikel
Patrick Wind - 112Groningen.nl
Groningen - Tientallen demonstranten hebben vanmiddag gedemonstreerd op de Grote Markt in de binnenstad van Groningen vanwege een aangescherpte abortuswet in Polen.

Volgens een getuige waren ruim honderd mensen aanwezig bij de demonstratie. Met protestborden vroegen de demonstranten aandacht van het publiek. 
In Polen wordt al enige tijd gedemonstreerd, dat meldt OOGTV op haar website. De aanleiding van de demonstraties is een oordeel van het Constitutionele Hof in het Rooms-Katholieke land. Zij lieten weten dat een wet die abortus toestaat op grond van ernstige afwijkingen bij het ongeboren kind onverenigbaar is met de grondwet. Dit oordeel betekent dat abortussen vrijwel helemaal verboden zijn. Polen heeft al één van de strengste abortuswetten in Europa. Jaarlijks worden er minder dan 2.000 abortussen uitgevoerd. 
Tijdens de demonstratie hielden de tientallen demonstranten zich netjes aan de coronamaatregelen. Zi werd de anderhalve meter goed in acht gehouden en droegen de demonstranten mondkapjes. Verder verliep de demonstratie rustig zonder problemen.

Foto's

Deel dit artikel