RIVM telt 38 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Deel dit artikel
112Groningen.nl & tekstbron OOGTV
Groningen - In de gemeente Groningen zijn sinds afgelopen vrijdag 38 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Volgens het RIVM zijn er in de gemeente nu 3.513 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal op 3.474. Dit betekent een stijging van 1,1 procent. Er werden in de gemeente geen nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. In de provincie werden 96 nieuwe besmettingen geteld waarbij de meeste gevallen dus geregistreerd werden in de gemeente Groningen. 
In de gemeente Stadskanaal gaat het om 12 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 10, Westerkwartier 8, Het Hogeland 7, Veendam 6, Delfzijl en Oldambt 4, Appingedam en Westerwolde 3 en Pekela 1. In de gemeente Loppersum werden geen nieuwe besmettingen gevonden. Voorts wordt in de gemeente Stadskanaal een sterfgeval gemeld en zijn er twee mensen, uit de gemeente Appingedam en Delfzijl, opgenomen in het ziekenhuis. 
Landelijk werden het afgelopen etmaal 9.804 personen getest. In de ziekenhuizen moesten 314 personen opgenomen worden waarbij er 76 patiënten opgenomen werden op de Intensive Care. Bij het RIVM werden 50 overlijdens geteld.

Foto's

Deel dit artikel