Schoonmaakbedrijf in Groningen inhuren? Dit is waarom!

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & Stockphoto

Groningen – Een opgeruimde werkomgeving is van essentieel belang voor de productiviteit en de gezondheid van je werknemers. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer bedrijven investeren in schoonmaak. Een professioneel schoonmaakbedrijf Groningen inhuren is tegenwoordig dan ook geen overbodige luxe meer.

Toch is het nog lang niet altijd even vanzelfsprekend. We weten hoe belangrijk een opgeruimde en schone omgeving is. Maar welke voordelen heeft dit dan precies?

Lager ziekteverzuim

Het is erg belangrijk om het ziekteverzuim op kantoor goed in de gaten te houden. Dit vertelt veel over de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers. Hoe hoger het ziekteverzuim, des te groter de indicatie dat er dingen misgaan. Dit kan bijvoorbeeld komen door de sfeer op kantoor. Wanneer er een onprettige sfeer hangt, kan dit het welzijn van de medewerkers beïnvloeden. Zelfs tot het punt dat ze liever niet meer op het werk verschijnen en zich dus maar ziek melden.

Dan kan het natuurlijk ook nog fysiek gewoon erg slecht gaan. Zeker wanneer de R in de maand is. Op dat moment gaan virussen en bacteriën als een lopend vuurtje door het kantoor heen. Als je niet oppast, heb je maanden te maken met onderbezetting door ziekte.

Goede hygiëne is van essentieel belang om virussen en bacteriën zo goed mogelijk buiten de deur te houden. Of om er in elk geval voor te zorgen dat deze zich minder snel kunnen verspreiden. Door te investeren in professioneel schoonmaakbedrijf CSU, investeer je dus ook in de gezondheid van je medewerkers. Wanneer er meer wordt gelet op de hygiëne, zal dit ook betekenen dat het ziekteverzuim omlaag zal gaan.

Professionele uitstraling

De eerste indruk is goud waard. Als je klanten op kantoor ontvangt, wil je dan ook dat ze direct onder de indruk zijn van wat ze zien. Een goede indruk natuurlijk. Want als zij worden blootgesteld aan een rommelig en onhygiënisch kantoor, dan zal dit gevolgen hebben voor het imago van jouw bedrijf. Zo is niet alleen het bezoek aan jouw bedrijf minder prettig, maar kan dit ook betekenen dat je klanten verliest en dat verhalen over jouw onhygiënische kantoor rond zullen gaan. Dit heeft grote gevolgen voor hoe men naar jouw bedrijf kijkt.

Het kantoor professioneel schoonmaken en opruimen is dan ook van essentieel belang om het imago goed te houden. Schone toiletten, geen kruimels op de vloer en een frisse geur doen wonderen voor hoe mensen naar het bedrijf kijken. Zo geniet je van een professionele uitstraling en is die allereerste indruk alvast goed.

Fijne werkomgeving

Het is niet alleen beter voor de gezondheid als het kantoor opgeruimd en schoon is, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je van een fijne werkomgeving geniet. Dat is veel waard. Het is voor je werknemers natuurlijk veel prettiger als ze in een comfortabele omgeving kunnen werken. Je toont hoe belangrijk je de gezondheid van je medewerkers vindt.

Foto's

Deel dit artikel