Brandweer nog uren bezig met bluswerkzaamheden bij zeer grote brand in Winschoten

Deel dit artikel
Melarno Kraan 112Groningen.nl

Winschoten – De brandweer is maandagmiddag groots uitgerukt voor een brand in een leegstaand pand aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten.

De melding van de brand werd omstreeks 15:04 uur gedaan bij de brandweer. De brandweer van Winschoten werd onder andere ondersteund door korpsen uit de naastgelegen dorpen. De brandweer schaalde vrijwel meteen op naar zeer grote brand. Ook de mobiele commando unit van de Veiligheidsregio Groningen kwam ter plaatse. In deze commando unit is een COPI overleg geweest tussen tussen onder andere de, brandweer, politie, ambulancedienst en de gemeente.

Omstreeks 17:20 uur liet de brandweer via twitter weten dat zij volledig gaan inzetten op de blussing en het nablussen van de brand. De brandweer laat weten dat dit zeker nog enkele uren in beslag zal nemen. Dat betekend ook dat de wegen rondom de brand gestremd blijven voor het overige verkeer, zodat de brandweer en andere hulpdiensten goed hun werk kunnen doen.

Omstreeks 18:53 uur laat de brandweer weten dat zij hulp krijgen van een kraan. Deze kraan trekt de delen waar het nog brand uit elkaar. Zo hoopt de brandweer het blussen te bespoedigen. Door het blussen komt er veel rook vrij. Heeft u last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatoren uit.

Foto's

Deel dit artikel

Social media