Natuurbrand in Ter Apel is na 18.5 uur geblust, 150 mensen ingezet (update)

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen & Meternieuws.nl video

Ter Apel – Op dit moment (zondag 19:30 uur) heeft de brandweer de brand zo onder controle dat uitbreiding naar naastgelegen velden niet meer mogelijk is. Wel laait het vuur op sommige plaatsen weer op, wij denken hier nog wel een uur of drie mee bezig te zijn. Video hier.

De brand op de Steenweg  bij Ter Apel begon zondagmiddag om 14:55 uur, het gaat om een zeer grote brand uitgebroken in een natuurgebied.

Handcrew Overijssel kwam zelfs ter plaatse

De Handcrew Overijssel is een team dat gespecialiseerd is in natuurbrandbestrijding. Het goed getrainde en geoefende team is samengesteld uit brandweermensen uit Twente en IJsselland: de kazernes Den HamNijverdalDedemsvaart en Raalte. Het team kan in heel Nederland worden ingezet tijdens zowel het bestrijden van een natuurbrand als in de nablusfase. De Handcrew Overijssel komt onder andere daar waar de voertuigen niet kunnen komen. De naam van het team zegt het al, het is voornamelijk handwerk.

Geen pottenkijkers

Het is mooi weer maar kom alstublieft niet naar de brand kijken, geef hulpverleners de ruimte! Meldt de brandweer.

Grote inzet

Zo`n 150 brandweermensen zijn op de been. Ook brandweer uit Duitsland is er, er zijn drie brandhaarden, het gaat om oude vloeivelden.

 

Update 21:15 uur: Het Handcrew team heeft een plan gemaakt in Ter Apel en is samen met eenheden van ons aan het werk gegaan om de hotspots aan te pakken.

 

22:40 uur: Op dit moment zijn er nog twee natuurbrand bestrijdings voertuigen, een tankautospuit en het handcrew team uit Overijssel aan het werk, de brand zit nog op verschillende plaatsen in de grond en is moeilijk te blussen.

Maandag 07:30 uur: Brandweer eenheden hebben de hele nacht doorgewerkt om de natuurbrand onder controle te krijgen, gelukkig is dit ook grotendeels gelukt op dit moment zit de brand nog in een klein gebied en wordt aangepakt met twee blusvoertuigen.

Update 10:12 uur: Na een lange inzet is de brandweer gelukt de natuur brand uit te maken. De laatste voertuigen zijn aan het inpakken en gaan dan retour kazerne.

 

De bosbrandweer uit Niebert is niet gealarmeerd om te assisteren.

Foto's

Deel dit artikel

Social media