Zeven jaar cel voor ‘belangrijke schakel’ in internationale drugslijn uit Beerta

Deel dit artikel
ADP, bron

ASSEN (ADP) – Een 44-jarige man uit Beerta is voor zijn rol in een internationale drugslijn veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. Volgens de rechter was de man een belangrijke schakel in cocaïnetransporten. 

De man kwam vorig jaar in januari in beeld, nadat in de haven van Antwerpen 575 kilo cocaïne tussen schroot werd ontdekt.

 

Een korte tijd later arriveerde bijna 40 kilo coke, verborgen tussen citroenen, in de haven van Rotterdam. De ladingen hadden samen een straatwaarde van bijna 30 miljoen euro. Op dat moment was de politie bezig met het kraken van versleutelde chatberichten. Ook de man uit Beerta maakte gebruikt van deze dienst en had hiervoor een ge-encrypte telefoon, waar dat mee kan.

 

Ook de zwager van de man uit Beerta kwam in het vizier van de politie. Die zaak moet nog worden behandeld. De man uit Beerta kwam via zijn zwager in deze business terecht, zei hij eerder tegen de rechter. Hij werd uiteindelijk in mei van vorig jaar aangehouden. De rechter ziet onder meer voldoende bewijs in de chatberichten, screenshots en computergegevens om deze man te kunnen veroordelen.

 

 

Foto's

Deel dit artikel