Provincie Groningen op weg naar HartVeilig

Deel dit artikel
ingezonden persbericht
Groningen - Dinsdag 14 mei start in de provincie Groningen een grote reanimatiecampagne. Iedereen boven de 18 jaar kan zich aanmelden voor een gratis reanimatie/AED-cursus.

De campagne wordt georganiseerd door de Stichting Groningen HartVeilig. De stichting Groningen Hartveilig heeft als doelstelling om de overlevingskans van een reanimatie te vergroten van 12% naar 50-70%. Hiervoor worden burgerhulpverleners ingezet die door de meldkamer 112 bij een reanimatie kunnen worden gealarmeerd middels een SMS. Om een sluitend Reanimatie Oproep Netwerk (R.O.N.) in de provincie te krijgen zijn minimaal 3000 burgerhulpverleners nodig.

 

Sinds de start van de Stichting Groningen HartVeilig, mei 2012, hebben ruim 700 mensen zich aangemeld als vrijwillig hulpverlener. Met het R.O.N. wordt het mogelijk om binnen 6 minuten na een circulatiestilstand de eerste noodzakelijke hulp ter plaatse te krijgen. Hiermee worden de overlevingskansen van het slachtoffer in de provincie Groningen aanzienlijk vergroot. Door het aanbieden van een gratis reanimatie/AED-cursus hoopt de stichting de noodzakelijke 3000 burgers bijeen te krijgen.

 

Voorwaarde is wel dat men na de cursus twee jaar lang vrijwillig inzetbaar blijft als burgerhulpverlener in de provincie Groningen. De campagne wordt ondersteund met radio- en Tv-spotjes op RTV-Noord en wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren die vermeld staan op de website www.groningenhartveilig.nl

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel