Tweede verdachte aangehouden van dubbele moord

Deel dit artikel
Martin Nuver/ 112Groningen
Groningen - Woensdagavond werd een 18-jarige vrouw aangehouden vanwege haar mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 71-jarige man en de dood van een 66-jarige vrouw.

De 18-jarige is de vriendin van de 37-jarige verdachte die sinds 18 januari vastzit. Zij wordt vrijdag 8 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal beslissen of zij langer vast gehouden mag worden.

 

Op vrijdagavond 18 januari woedde er een brand in het huis aan de Waldeck-Pyrmontstraat. Bij de bluswerkzaamheden werd het levenloze lichaam van de 71-jarige bewoner aangetroffen. Uit onderzoek werd duidelijk dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Diezelfde middag werd in een woning aan de Oliemuldersweg in de stad het lichaam van de 66-jarige bewoonster, Gudrun Küster aangetroffen. Ook zij bleek geen natuurlijke dood te zijn gestorven.

 

Aanhouding eerste verdachte

In de nacht van vrijdag 18 januari op zaterdag 19 januari werd de 37-jarige Groninger aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van Küster. Later werd duidelijk dat hij ook verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 71-jarige man. De verdachte werd voor beide zaken voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij werd in bewaring gesteld. Dat betekent dat de verdachte langer vast blijft zitten.

 

 

Onderzoek woning Waldeck-Pyrmontstraat

 

Vandaag wordt door de politie verder onderzoek in de woning aan de Waldeck-Pyrmontstraat verricht. Weerskanten van de woning zijn afgezet. Omwonenden zijn een dag eerder ingelicht over het onderzoek.

 

 

 

 Archief:

 

Telegraaf

Tv Noord

Dichtbij

 

(geluid wat zacht door storing in de montage)

Foto's

Deel dit artikel