Hooischuur kinderboerderij Stadspark verwoest (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver video en foto uit film & Patrick Wind
Groningen - Woensdagavond rond 21:00 werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand / ruigte aan de Concourslaan in het stadspark.

Ter plaatse kwam men erachter dat het niet een normaal buitenbrandje betrof maar een kapschuur van de kinderboerderij 75% vol met stro en hooi.

 

Een half uur later werd een 2e bluswagen opgeroepen. Ter plaatse stond de hooizolder van de kinderboerderij volledig in brand wat voor veel rookontwikkeling  zorgde. Ook liep een naast gelegen gebouw waar dieren inzaten gevaar. Een half uur voor de melding heeft een omstander een groepje jongens gezien in de naastgelegen speeltuin. De politie zocht in de omgeving. De kapschuur is volledig verwoest.Er stonden gelukkig geen dieren in.  Wel was er stroomuitval waardoor kuikentjes en een broedmachine zonder stroom zaten. De temperatuur was al flink gedaald.De beheerder(Wolter) heeft een noodvoorziening aangelegd via verlengkabels.

 

Daarnaast duurde het uren voordat de brand uit was. Men was tot een uur of 01:00  bezig met nablussen. Een kraan trok het hooi uit elkaar zodat er goed geblust kon worden.

 

De laatste tijd zijn er vaak vernielingen in het park en ook werd twee week geleden een zwaan die aan het broeden was gejat. Heeft u tips bel dan de politie op 09008844

 

 

Tv Noord

 

Vlammen in het begin

 

Dvhn

 

Beeld op Oogtven Tv Noord

Foto's

Deel dit artikel