Grote brand verwoest historische antiekboerderij (Video)

Deel dit artikel
Dennie Gaasendam 112Gr. & Michael Huising// later meer foto s
Gieten - In de nacht van 11 op 12 maart zijn in de gemeente Aa en Hunze twee monumentale boerderijen door brand verwoest. Het gaat om kunst- en antiekboerderij ‘Klein Hilbingshof' in Gieten en boerderij Kamps in Rolde.

De bewoners van beide boerderijen konden zich op tijd in veiligheid brengen.

De brand in Gieten werd rond 2.00 uur gemeld. De brand is ontstaan in een schuur achter de boerderij en is vervolgens overgeslagen naar het woonhuis. De brand werd bestreden door de korpsen uit Gieten en Gasselternijveen.

 

Rond 3.15 uur volgde de melding van de brand in boerderij Kamps. Deze brand werd bestreden door de korpsen van Rolde en Assen. Beide boerderijen zijn volledig uitgebrand en moeten als verloren worden beschouwd.

 

De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting en stelt een onderzoek in. Als het nablussen is afgerond start de politie een technisch onderzoek. De politie roept iedereen die rond het ontstaan van de branden iets heeft gezien op zich te melden. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 of de wijkagent. Wil men liever anoniem blijven dan kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De komende tijd gaat de politie het gebied extra in de gaten houden door middel van surveillance.

 

 Tv Noord

 

Dvhn

 

Dichtbij

 

Beelden op o.a Tv Noord

Foto's

Deel dit artikel