Schoorsteenbrand in Scheemda

Deel dit artikel
Martin Baar & Melarno Kraan 112Gr. & www.brandweer-scheemda.nl
Scheemda - Donderdagavond werden de brandweer korpsen van Scheemda en Winschoten gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Dollardlaan te Scheemda.

In het begin was er wat rook en vuur zichtbaar uit de schoorsteen. De bewoners hebben de openhaard nog uit kunnen maken zodat de schade beperkt bleef.

 

De brandweermannen van Winschoten hebben de schoorsteen geveegd met behulp van de hoogwerker. De schoorsteen zat flink verstopt. Na een veegbeurt zat de klus erop en konden de spuitgasten weer terug keren naar de kazernes. Jaarlijks zijn er honderden schoorsteenbranden die aanzienlijke schade aan woningen kunnen veroorzaken. Laat op tijd uw schoorsteen vegen. Eenmaal per jaar is een goede richtlijn, bij intensief stoken tweemaal per jaar. Nieuw Scheemda- Nog geen half uur later gingen opnieuw de piepers van het Scheemder korps. Ze werden gealarmeerd voor een autobrand aan de Pastorieweg te Nieuw Scheemda. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al geheel in de brand. De brand was snel geblust maar de auto is totaal verwoest door de brand.

 

 

www.brandweer-scheemda.nl

 

Foto's

Deel dit artikel