Brandstichter aangehouden voor zes branden (Video)

Deel dit artikel
Dennie Gaasendam & Niels de Kant
Stadskanaal - De politie heeft woensdagnacht een 27-jarige inwoner van Musselkanaal in de Margrietlaan in Stadskanaal aangehouden.

De man wordt verdacht van een zestal brandstichtingen dan wel pogingen daartoe. De politie kreeg in eerst instantie de melding dat er in de Poststraat geprobeerd was een auto in de brand te steken. Agenten hebben ter plekke met de benadeelde gesproken en zagen dat de auto al schade had opgelopen.

 

In kort tijdsbestek volgden er nog meer meldingen over in de brand staande auto’s. Zo werd er brandgesticht bij een auto in de Irenelaan. Een alerte getuige ging hierbij achter de vermoedelijke dader aan maar deze wist te ontkomen. Daarna zijn er auto’s door brand beschadigd in de Groningerlaan, Vlaanderenlaan, Hoofdstraat en de Drouwenerstraat. In de Hoofdstraat wist de eigenaar zijn eigen auto te blussen. Door snel optreden van de brandweer wisten zij in de Drouwenerstraat schade aan andere geparkeerde auto’s te voorkomen.

 

De politie ging met meerdere eenheden op zoek naar de verdachte, waaronder ook met eenheden van Regiopolitie Drenthe. Dit resulteerde er in dat de verdachte naar aanleiding van zijn signalement later in de nacht kon worden aangehouden. De verdachte is ingesloten in het politiebureau. De beschadigde auto’s zijn voor technisch onderzoek afgesleept. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

 

 

Tv Noord

 

Telegraaf

 

Dvhn

Foto's

Deel dit artikel