Dronken automobilist maakt brokken in leeuwarden

Deel dit artikel
Leeuwarden - Zaterdagmiddag is de bestuurder van een Opel Astra in de Vrijheidswijk aangehouden nadat hij met zijn auto brokken had gemaakt op de Professor Meester P.S Gebrandyweg.

De man die vermoedelijk vanaf de Dammelaan kwam is bij de rotonde Goudenregenstraat/Gebrandyweg de ventweg opgeschoten en heeft daar vervolgens een lantaarnpaal op de stoep geraakt, die op een geparkeerde auto terecht kwam en beschadigd raakte aan de achterkant. De dronken bestuurder is daarna met zijn kapotte auto doorgereden en reed richting het Vrijheidsplein en heeft daar in tussentijd ook nog een aantal gevaarlijke situaties veroorzaakt. Uiteindelijk kwam de man op de Lekkumerweg tot stilstand toen zijn auto ermee ophield door koelvloeistoflekkage.

Toevallig voorbij komende brandweermannen hebben bij het ongeval geassisteerd totdat de politie ter plaatse was. Ondertussen was de man te voet op de vlucht geslagen en werd in de buurt aangehouden. De VOA van de politie heeft een aantal foto’s gemaakt op locatie en zal een onderzoek instellen.

Deel dit artikel