Actie Schoenmaatjes groot succes (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Circa 85 vrijwilligers hebben in de afgelopen 4 weken hard gewerkt in het distributiecentrum van Noordhoff Uitgevers

Aan de controle en het voor verzending gereed maken van, door kinderen versierde en gevulde, schoenendozen voor de actie Schoenmaatjes. Actie Schoenmaatjes is een actie 'door kinderen, voor kinderen'.

Duizenden kinderen in Nederland versieren jaarlijks een schoenendoos voor een kind in een arm land en vullen de doos met schriften, pennen, potloden, stiften, een stuk zeep, één of twee tandenborstels, tandpasta, een knuffel en wat speelgoed. Alle dozen worden door vrijwilligers gecontroleerd.

Er wordt gekeken of alles erin zit wat er in moet zitten en of er niet in zit wat er niet in mag zitten. In het geval dat er niet in zit wat erin moet zitten, zorgt de vrijwilliger ervoor dat de doos wordt aangevuld met door diverse winkels, bedrijven en particulieren gedoneerde spullen, zie bijgevoegd filmpje.

Vorig jaar is de actie ook gehouden, toen zijn er in Groningen in totaal 8.900 dozen verwerkt. Dit jaar is het record verbroken. Het totaal aantal verwerkte dozen is dit jaar 11.000, een fantastisch aantal! Alle schoenendozen die dit jaar in Groningen zijn verwerkt, gaan in februari 2012 naar, van tevoren geselecteerde, scholen in Ghana. Gisteren is de actie afgesloten met een, door de AH Van der Heide gevestigd aan de Rijksweg in Groningen, gesponsorde borrel. Tijdens deze borrel is het resultaat bekend gemaakt en zijn de vrijwilligers hartelijk bedankt hun geweldige inzet. Volgend jaar zal de actie opnieuw worden gehouden, dan zal worden geprobeerd het record wederom te verbeteren”.

zie ook: EDUKANS

Deel dit artikel