Veel hinder door ongevallen (Video)

Deel dit artikel
Leeuwarden - Het verkeer op de Waldwei N31 tussen Drachten en Leeuwarden ondervond maandagochtend veel hinder door ongevallen die door de mist waren ontstaan.

Vlak voor de afslag naar Leeuwarden bij Hemriksein vond een botsing tussen twee vrachtwagens plaats.

 

Het verkeer stond stil voor de afrit, de achterste chauffeur merkte dit door de mist te laat op en botste achterop een stilstaande vrachtwagen. De chauffeurs zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hoefden niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Doordat de rechter rijbaan afgesloten werd ontstond er een lange file. Het achterste voertuig kon niet meer verder rijden en moest daarom afgesleept worden, dit heeft enige tijd geduurd.

 

Achterin de file moest een chauffeur uit Aduard uitwijken de berm in omdat een achterop komende combinatie met hoge snelheid kwam aanrijden en niet tijdig meer kon remmen. Zodoende werd een botsing voorkomen. De achterste chauffeur is uitgestapt en heeft zijn “collega” bedankt. Ook hij zag in dat hij de aanrijding anders niet had kunnen voorkomen. De vrachtwagen in de berm moest enige tijd later weer de weg op getrokken worden door een berger. Ook hiervoor was de rechter rijbaan afgesloten. Tussen Drachten en Garyp zou een auto tegen de middengeleider zijn gebotst. Verdere informatie hiervan ontbreekt.

Deel dit artikel