Oefenavond brandweer Winschoten

Deel dit artikel
Winschoten - Dinsdagavond kwam bij de meldkamer een melding binnen van een ongeval aan de Papierbaan in Winschoten. Op het terrein van de firma Bleeker zat een auto klem onder een vrachtwagen.

In de auto zat een persoon bekneld. De oefening was begonnen en de eerste brandweerauto was onderweg.

 

Even na de eerste melding kwam een tweede melding van een ongeval beknelling binnen op hetzelfde adres. Het bleek te gaan om een tweede incident op dezelfde locatie. Ook hier zat een persoon bekneld in een auto. Deze was, na een aanrijding met een heftruck, op de kant terecht gekomen. Een tweede voertuig werd hierop naar hetzelfde adres gesommeerd. Nadat het eerste voertuig gearriveerd was werd begonnen met het redden van het eerste ongevalsslachtoffer. Het personeel van het tweede redvoertuig ontfermde zich een korte tijd later over het slachtoffer in de andere auto. De eerste auto werd stabiel gezet waarna de vrachtwagen zijn bak omhoog kon trekken.

 

Binnen enkele minuten werd de auto omgetoverd tot een cabriolet en werd het slachtoffer uit de auto bevrijd. Inmiddels was het tweede voertuig ook gestabiliseerd en werd ook hier begonnen met de verwijdering van het dak. Omdat de auto op z'n kant lag was dit een gecompliceerde klus ten opzichte van de andere auto. Ook hier werd vervolgens het slachtoffer bevrijd en kon worden begonnen met opruimen. Nadat de beide wrakken waren opgeladen op een vrachtwagen werd nog even tijd gemaakt voor een groepsfoto. Hierna konden de brandweermannen en -vrouwen de warmte opzoeken voor de evaluatie.

Deel dit artikel