Bizar ongeval op de A59 bij Raamsdonksveer

Deel dit artikel
Raamsdonksveer - De politie behandelde dinsdagmiddag 18 oktober 2011 een verkeersongeval op de A-59. Bij het ongeluk raakt een 66-jarige vrouw uit Etten-Leur gewond. De afwikkeling leidde tot veel filevorming op de A-59 en de A-27.

Het ongeluk gebeurde rond 14.30. Een bijzonder transport van 40 meter lengte kwam via de A-27 het knooppunt Hooipolder opgedraaid.

 

Het transport (een betonnen paal van 40 m) werd begeleid door twee voertuigen met verkeersregelaars (gele voertuigen “Convoi Exceptionnel” met oranje zwaailichten). De combinatie moest op het knooppunt Hooipolder linksaf in de richting van Waalwijk – 's-Hertogenbosch. Tijdens de manoeuvre werd verkeersregelend opgetreden door de begeleiders. Toen het transport dwars over de kruising stond, naderde er een personenauto vanuit de richting Waalwijk – 's-Hertogenbosch. Kennelijk had de 66-jarige automobiliste uit Etten-Leur niet in de gaten wat er aan de hand was. Ze had op dat moment overigens groen licht. De vrouw botste met haar auto tegen de betonnen paal aan, die nog dwars over de kruising stond. Ze kwam daarbij bekneld te zitten, maar was wel aanspreekbaar. De brandweer bevrijdde de vrouw uit haar benarde situatie. Ze is per ambulance, met onbekende verwondingen, overgebracht naar het ziekenhuis. Het transport kon daarna weer op eigen kracht verder rijden, waardoor de weg weer vrij was. Rijkswaterstaat stelde meteen, nadat het ongeval gebeurde, omleidingroutes in. Het ongeval zorgde namelijk niet alleen voor filevorming op de A-59. Ook de op- en afritten van de A-27 stroomden vol, waardoor er op de A-27 ook filevorming ontstond. Het verkeer komt inmiddels (16.00 uur) weer langzaam op gang.

Deel dit artikel