Grote zoekactie naar neergestort vliegtuigje (Video)

Deel dit artikel
Tweede Exloëmond - De hulpdiensten zijn woensdagmiddag massaal uitgerukt naar het Zuiderdiep in het Drentse Tweede Exloëmond. Omstreeks 15.00 uur zagen getuigen een vliegtuigje neerkomen ergens in een maïsveld aan het Zuiderdiep.

De brandweer rukte uit met meerdere voertuigen evenals de politie en een ambulance. De traumahelikopter uit Groningen speurde vanuit de lucht naar het mogelijk neergestorte vliegtuigje.

 

Er werd enige tijd gezocht vanaf de grond als vanuit de lucht. Boeren schoten met shovels en tractors te hulp om brandweermannen de lucht in te hijsen zodat ze boven het maïs uitkwamen. Zo kwamen ze boven het maïs uit om zo over het veld te kijken. Later bleek het een ultra light vliegtuig (ulv) te zijn geweest met motorproblemen.

Door deze problemen vloog de ulv laag over het maïsveld waardoor het leek dat deze neer was gestort. De piloot van het vliegtuigje is op eigen kracht verder gevlogen zich niet bewust van de grote zoekactie die gaande was naar hem en zijn ulv.  Na een dik uur konden de hulpdiensten weer terugkeren. De traumahelikopter vloog weer terug naar het dek van het UMCG.

 

 

Tv Noord

 

Rtv Drenthe

Deel dit artikel