Storm in o.a Sebaldeburen en Niebert en stad

Deel dit artikel
Sebaldeburen - Rukwinden hebben maandagavond een boom omver getrokken op het Schelpenpad in Sebaldeburen.

Omdat de boom halverwege zijn val in twee andere bomen was blijven hangen, moest de brandweer van Grootegast er aan te pas komen om het pad, dat dagelijks gebruikt wordt door tientallen fietsers, weer vrij te maken.

Met vereende krachten wist de brandweer de boom in stukken te zagen. Het laatste stuk, dat nog in de andere bomen was blijven steken, zal later weggehaald worden door de gemeente.

 

 

Niebert – In Niebert is tijdens de storm een grote boom omgewaaid en heeft hierbij het doel en een zgn. ballenvanger op de velden van voetbalclub SVMH in Niebert vernield. De Marumer brandweer heeft het fietspad dat achter de voetvalvelden loopt afgesloten ivm met de veiligheid. Een tweede boom die dreigde om te waaien is later op de avond neergehaald door een gespecialiseerd bedrijf. Vrijwilligers van SVMH hebben de brandweerlieden tijdens hun werkzaamheden van een vers bakje koffie voorzien. Overal was storm in de Provincie.
 

Groningen – Maandagavond rond half 7 werd de brandweer opgeroepen voor een stormschade aan de 16 Aprillaan in de wijk Corpus den Hoorn. De hoogwerker van Vinkhuizen kwam ter plaatse. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een grote boom die omgevallen was in een tuin. De brandweer heeft een klein deel van de boom weg gehaald dit omdat de gemeente de rest van het karwei zal opknappen. De brandweer was na een kwartiertje klaar met het karwei. Daarna kregen ze nog een melding van een stormschade (Via portofoon) aan de Loopplank in de wijk Lewenborg. Hierop ging de hoogwerker van Sontweg ter plaatse. In lewenborg bleek het te gaan om een grote boom die tegen een woning was gevallen.

 

Deel dit artikel