Brandweer Haren 10e van Nederland

Deel dit artikel
Haren/Voorthuizen - Zaterdag 10 September werden de Landelijke brandweer wedstrijden gehouden in Voorthuizen/Provincie Gelderland.

Vele korpsen hadden hard geoefend, maar er konden maar twaalf ploegen door naar de finale. Op een industrieterrein was het volgende scenario: De ploegen kregen de melding mee van een assistentie aan de hoogwerker en de ambulancedienst voor een persoon die op het dak stond.

Echter ter plaatse werd duidelijk dat er brand was in de fabriek door laswerkzaamheden en dat er nog een persoon vermist werd. De ploegen moesten veel traplopen en kwamen zo op de 3e verdieping bij de vuurhaard uit. Daar zag men een doorslag dus moest de brand ook van buitenaf bestreden worden. De jury heeft tijdens de inzet de brandweerlieden beoordeeld. S,avonds was er de prijsuitreiking in de brandweer kazerne van Voorthuizen. Het korps Bommelerwaard, Groep Gameren werd uiteindelijk nummer 1.

Brandweer Haren behaalde de 10e plaats, dus zij behoren bij de tien beste brandweer korpsen van Nederland. Alle korpsen van harte gefeliciteerd.

 

1e BRW – BOMMELERWAARD: GROEP GAMEREN – 3  
 
  2e BRW – EDE: GROEP HARSKAMP – 2    
 
3e BRW – GEMERT-BAKEL: GROEP GEMERT – 2   
 
4e BRW – EDE: GROEP HARSKAMP  
  
5e VRU – DISTRICT BINNENSTICHT-LEKSTROOM: GROEP VIANEN  
  
6e BRW – EDAM-VOLENDAM: GROEP VOLENDAM    
 
7e BRW – LAND HEUSDEN EN ALTENA: GROEP WERKENDAM    
 
8e BRW – G & V: GROEP MUIDEN – 2  
 
 9e VRU – DISTRICT EEMLAND: GROEP EEMNES   
 
 10e BRW – HAREN: GROEP HAREN   
 
 11e BRW – M.W.BRABANT: GROEP DIESSEN   
 
 12e BRW – HORST AAN DE MAAS: GROEP HORST    

 

Deel dit artikel