Uitslaande brand industrieterrein Elburg

Deel dit artikel
Elburg - Op maandag 13 december heeft een grote brand gewoedt aan een pand op het industrieterrein Broeklanden te Elburg. De brandweerkorpsen van Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Apeldoorn hebben de brand snel weten te blussen, maar ondanks hun grote inzet is voornamelijk de achterzijde van het pand beschadigd geraakt.

De brand, waarbij veel rook vrij kwam, heeft geen gevaard op geleverd voor de omgeving. Tijdens de brand ondervond het verkeer wel enig hinder door de dikke rook die over de weg heen ging.

Het pand is voornamelijk beschadigd aan de achterzijde van het pand. Hier zit onder andere de spuitcabine gevestigd. In de spuitcabine zaten veel hoeveelheden verf. Het kantoor gedeelte kon worden behouden. De brand werd bestreden met onder andere 2 hoogwerkers, 3 tankautospuiten en wat klein materieel. Ook kwam de verzorgings ploeg ter plaatse voor een hapje en een drankje.

Publiek:

Het massaal toegestroomde publiek werd op grote afstand gehouden door de politie. Door dat zij voornamelijk met auto’s kwamen leverde dit enige hinder op voor het overige verkeer. Op het moment is de brandweer brand meester. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. Team Brand Onderzoek heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van de brand.

Met dank aan: www.brandweer-elburg.nl

Deel dit artikel