Brandweer voorkomt grote brand bij autobedrijf in Rolde (Video)

Deel dit artikel
Rolde - Een korte maar felle brand heeft zaterdagavond flinke schade aangericht bij autobedrijf Sam Auto's aan de Grolloerstraat in Rolde. De brandweer kreeg even na half acht de melding van de brand. In de showroom van het bedrijf stonden twee personenauto's in brand.

Omdat gedacht werd dat de brand zich snel kon ontwikkelden, werd de brandweer van Gieten en Assen ook naar het brandadres gestuurd. Het toegestroomde publiek werd op afstand gehouden omdat het vermoeden bestond dat er asbest kon vrijkomen. De brandweer had met twee stralen hogedruk de brand snel onder controle. Wel kwam het hele pand vol rook te staan. De brandweer heeft middels een overdruk ventilator het pand weer rookvrij gemaakt. Uiteindelijk bleek er geen asbest te zijn vrijgekomen.

Naast de twee uitgebrandde auto's hebben ook andere auto's brand- en rookschade opgelopen. Ook het pand zelf heeft flinke rook- en waterschade. Omdat brandstichting niet uitgesloten kan worden, is de technische recherche gelijk begonnen met een technisch onderzoek. Onderzocht word of de brand ontstaan is door kortsluiting of dat er toch sprake is van brandstichting. Overigens raakte niemand gewond bij de brand.
 
 
 
Deel dit artikel