Vrachtwagen valt bijna in Pekelderdiep Nieuwe Pekela

Deel dit artikel
Nieuwe Pekela - Een vrachtwagen van Beko brood- en banketbakkers is dinsdagochtend vast komen te zitten in de berm aan de Albatrosstraat in Nieuwe Pekela. De chauffeur raakte in de berm en kwam daar vast te zitten. Een poging om de vrachtwagen er uit te rijden mislukte.

De wagen kwam daardoor nog dieper vast te zitten. Doordat de truck scheef kwam te staan is alle lading naar de rechterkant geschoven.

Hierdoor hing de truck gevaarlijk naar het Pekelderdiep. Een te hulp geschoten boer met een trekker wilde de chauffeur een handje helpen door de truck er uit te halen. Maar deze actie werd vroegtijdig afgeblazen omdat het gevaar bestond dat de vrachtwagen zou kantelen in het Pekelderdiep. Er werd besloten om een berger te laten komen. Berger keizer uit Stadskanaal kwam ter plaatse met een speciale truck om vrachtwagens te bergen.

De politie heeft de straat afgesloten zodat de berging zonder problemen kon plaatsvinden. De truck kon met behulp van dikke stalen kabels weer op de weg getrokken worden. Vele Pekelders kwamen een kijkje nemen bij deze niet alledaagse klus. De weg is na een uur weer vrijgegeven voor al het verkeer. De chauffeur kon na de bevrijding alsnog zijn lading lossen voor de plaatselijke bakkerij die aan de overkant van het water is gevestigt.

Kijk ook eens op de vernieuwde site www.denniegaasendam.nl

 

Deel dit artikel