Catamaran omgeslagen en mensen geredt

Deel dit artikel
Eemshaven - Afgelopen zondagavond rukte de reddingboot “Jan en Titia Visser” uit voor een omgeslagen catamaran.

De catamaran met drie opvarenden was door een rukwind omgeslagen tussen de Eemscentrale en het Eemshotel ter hoogte van Bierum.

Omdat het ter plaatse erg ondiep was, lukte het niet met de reddingboot langszij te varen. De “Fint”, rubberboot van het station Eemshaven die bij acties in ondiep water wordt ingezet werd nu gemist. De “Fint” neemt deel aan Sail Amsterdam en was hiervoor al opgehaald. Met een passerend bergingsschip, de “Mirfak” lukte het wel de omgeslagen catamaran te benaderen. Twee bemanningsleden van de reddingboot stapten over aan boord van de “Mirfak” om de opvarenden van de catamaran aan boord te halen. Zij waren onderkoeld en zijn direct aan boord gebracht van de reddingboot.

Na enkele pogingen lukte het de bemanning van de reddingboot om de catamaran overeind te krijgen. Deze kon toen op sleep worden genomen. De catamaran en opvarenden zijn afgezet bij de veersteiger van Knock. Op maandagmiddag gingen de piepers wederom af. Dit keer voor een medische evacuatie. Een opvarende van de “Laura 1” had een bijensteek opgelopen waardoor een allergische reactie optrad. Ambulancepersoneel is met de reddingboot meegevaren en heeft de patiënt gestabiliseerd. Bij aankomst in de Eemshaven stond de ambulance klaar om de patiënt naar het Ommelander Ziekenhuis te vervoeren.

Deel dit artikel