Drie auto’s total loss bij Verkeersongeval Smilde

Deel dit artikel
Smilde - Maandagavond om 22:30 uur vond er op de Vaartweg N371 een verkeersongeval plaats. Het brandweerkorps van Assen en Smilde werden gealarmeerd voor een auto te water.

 Na enkele minuten werd deze melding gewijzigd in een verkeersongeval auto-auto waardoor de duikers van Smilde en Assen binnen konden blijven.

Ter plaatse bleek op de kruising met de Witte Wijk een ongeval met drie voertuigen hebben plaatsgevonden, met vermoedelijk meerdere slachtoffers.

Waardoor het Mobiel Medisch Team ook werd gealarmeerd. De bestuurder van de rode Suzuki uit Veenhuizen wilde afslaan om richting Appelscha te gaan. Door de wegwerkzaamheden aan de N371 had hij geen tegemoet komend verkeer verwacht. Een auto komende vanuit Smilde week links uit maar raakte toch de afslaande auto en kwam daarna op de verkeerde weghelft waar hij frontaal op een andere auto botste. Alle betrokkenen konden zelfstandig de voertuigen verlaten. Waardoor de hulp van het MMT Team niet meer nodig was. Een jonge vrouw is nog wel behandeld in de ambulance in verband met klachten aan de ribben. De overige personen zijn gecontroleerd en hadden geen verwondingen en kwamen met de schrik vrij. De verkeersongeval analyse van de politie drenthe kwam ter plaatse om het ongeval in kaart te brengen. Alle drie de voertuigen zijn afgesleept door de berger. Waarna de brandweer in samenwerking met de politie de rijbaan schoon heeft gemaakt.

Deel dit artikel