Opendag De toekomst Scheemda

Deel dit artikel
Scheemda - Tussen 10.00 en 16.00 uur was iedereen van harte welkom bij de strokartonfabriek in Scheemda. Er werd geen entree geheven. Er waren tal van informatiestands, diverse attracties voor de jeugd en belangstellenden konden een rondleiding over het bouwterrein krijgen, waarbij uitleg werd gegeven over de restauratie. Oud-voetballer, schrijver en tv-persoonlijkheid Jan Mulder heeft de officiële opening verricht van deze open dag. Dat gebeurde omstreeks 10.45 uur. Daarna kwam op deze speciale dag weer rook uit de fabriekspijp van De Toekomst.

Medewerkers van aannemer Simon Benus Bouw te Stadskanaal, het bedrijf dat de restauratie uitvoert, gaven deskundige uitleg tijdens rondleidingen over het terrein. Omdat het restauratieproject ook een opleidingsbouwplaats is, waren onderwijsinstellingen, zoals Noorderpoortcollege en Alfa-college ook aanwezig met informatiestands. Het ROP (Restauratie Opleidingsproject Noord-Nederland) heeft met een informatiestand ingehaakt op de open dag en verder was het UWV-werkbedrijf bij de Toekomst actief met de instroom van werklozen.Voor bezoekers aan de Open Dag werd gratis koffie en thee geschonken en was er een mogelijkheid tegen kostprijs frisdrank te nuttigen en de inwendige mens te versterken.

Om de Open Dag ook voor de jeugd aantrekkelijk te maken, waren er speciaal voor hen activiteiten opgezet. De jonge bezoekers konden onder leiding van ervaren timmerlieden zelf een vogelnestkastje timmeren, er stond een draaimolen, een springkussen en er lag een kleurplaat met een afbeelding van De Toekomst voor hen gereed. Daarnaast kon de jeugd zich laten schminken en was er volop gratis ranja voor hen. Mensen die de Open Dag bezochten, konden als klap op de vuurpijl een ballonvaart voor twee personen winnen. Er was een prijsvraag met vragen over het restauratieproject. Uit de goede inzenders werd aan het eind van de middag de winnende inzending bekend gemaakt.De Open Dag werd mogelijk gemaakt door nagenoeg alle bedrijven die betrokken zijn bij het restauratieproject.

(Bron: gemeente-Oldambt)

Deel dit artikel