Lugubere vondst nabij Zuidhorn

Deel dit artikel
Zuidhorn - (Namens De dierenambulance voor Zuidhorn/Winsum) Hedenochtend kregen we via de politie een melding van een kat die zou zijn opgeknoopt.

Een voorbijganger had de lugubere vondst gedaan nabij de jachtwerf in Steentil (gem. Zuidhorn) en de politie ingeschakeld.

De Dierenambulance Zuidhorn/Winsum ging ter plaatse en trof daar inderdaad een kat aan die was opgehangen met een touw om de achterpoten. Het dier was inmiddels overleden.

De eigenaar van de jachtwerf, die nog niets had gemerkt van de aan zijn eigendom bungelende kat, reageerde geschokt: “wie doet nu zoiets?” vroeg hij zich terecht af. Vermoedelijk was het dier al gestorven voordat het opgehangen werd. Onduidelijk is nog hoe het dier is gestorven, maar mogelijk betreft het een verkeersslachtoffer die bij wijze van (slechte)grap of als pesterijtje is opgehangen. De dierenarts in Zuidhorn onderzoekt het lichaam van de kat op sporen van verwondingen en op die manier hopen we de doodsoorzaak nog te achterhalen. Wanneer blijkt dat er sprake is van mishandeling, dan zal De Dierenambulance daarvan aangifte doen.

 

Voor een foto, KLik HIER(KAN SCHOKKEND ZIJN)

Deel dit artikel