Open dag landmacht Havelte

Deel dit artikel
Havelte - Zodra de Johannes Postkazerne vanochtend onder een stralende zon zijn poorten opende voor de Landmachtdagen 2010 stroomden duizenden enthousiaste bezoekers binnen.

Op het enorme Defensieterrein bij Havelte hebben tot nu toe 65.000 bezoekers ervaren wat de landmacht aan mensen en materieel in huis heeft en wat het krijgsmachtdeel wereldwijd betekent voor vrede en veiligheid.

Morgen worden opnieuw duizenden landmachtfans verwacht. De landmacht daagt de bezoekers dit jaar uit om mee te gaan op missie. Aan de hand van onder meer een grootschalige demonstratieaanval met Leopard gevechtstanks en ander zwaar materieel, laat de landmacht zien onder alle omstandigheden, waar ook ter wereld op te kunnen treden. Hierbij is voor het eerst ook het nieuwe pantsergevechtsvoertuig CV90 in actie te zien. Een enorme helikoptervloot, waaronder een looping draaiende Apache, laat tijdens de demonstratie zien dat de krijgsmachtdelen niet meer zonder elkaar kunnen als zij op missie gaan. Bron: Defensie.nl

Deel dit artikel