Jaarlijkse elfstedentochten opnieuw succes (Video)

Deel dit artikel
Grou - Ieder jaar, op tweede pinksterdag, organiseert de Friesche Motorclub de Elfstedentocht voor motoren & auto's. De Elfstedentocht is een toerrit van ongeveer 240 kilometer door het fraaie Friese land. Motoren en auto' s uit heel nederland kwamen naar Friesland

Na het volbrengen van de tocht ontvang je na het tonen van de stempelkaart met alle stempels een fraaie Elfstedenplaquette.

Elke club die met een team van vijftien of meer deelnemers inschrijft, ontvangt een beker en dingt mee naar de clubprijzen.

Bolsward

In alle vroegte vertrokken 15.000 fietsers vanuit startplaats Bolsward. Door burgemeester mevr. Vroegindeweij begon dit spektakel. In de stad was de sfeer goed, mede ook door de muziekkorpsen die speelden. Horeca zaken hadden vooral niks te klagen.

Dit jaar heeft het rijwielbestuur een opmerkelijke toer meegemaakt. In Leeuwarden is een man zijn fiets gestolen nadat hij gemasseerd werd. In Oudemirdum is een 91 jarige man op een paar mensen ingereden, dit bleek overigens niet met opzet. Er vielen bij dit incident enkele gewonden, vooral de traumahelikopter uit Groningen moest een aantal keer optreden. 

Naast deze ongelukken was het vooral een gezellige middag met een goede sfeer.  

Foto's HDRGroningen

tekst bron Friesche Motorclub

Deel dit artikel